Čerešňová bublanina
25. 10. 2015
-
1. Pripravíme si piškótové cesto. Vyšľaháme práškový a vanilkový cukor spolu so žĺtkami. Pridáme prášok do pečiva, múku a zamiešame. Prilejeme mlieko, roztopený Palmarin a zamiešame. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov a primiešame ho do cesta. Masu vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
-
2. Čerešne umyjeme a osušíme. Obalíme ich v práškovom cukre a naukladáme na vrch cesta. Pečieme iba na 140 stupňoch 30 minút.
| 150 g | Palmarín |
|---|---|
| 250 g | múka polohrubá |
| 1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
| 150 g | cukor práškový |
| 1 ks | vanilínový cukor |
| čerešne | |
| 4 ks | vajcia |
| 150 ml | mlieko |